«

»

jún 15 2017

ME Montecatini: video v akcii

Vo finálovom zápase súťaže družstiev mixov na ME2017 v Montecatini medzi družstvami MNEPO (Rusko) a Rosenthal (transnacionálne USA, Švédsko, Izrael, Holandsko) hranom na 28 rozdaní vyzeralo rozdanie číslo 16 v otvorenej miestnosti nasledovne:

K rozdaniu nemožno veľa dodať. 2NT je na lacných, West má automatickú hlášku 5 trefov a po srdcovom výnose zobral 11 zdvihov.

V zatvorenej miestnosti bola licitácia a výsledok diametrálne iný:

Nie je zrejmé, prečo Rudaková nelicitovala 2NT, ale niektoré páry hrajú túto hlášku ako slabú alebo silnú, kým list E je niečo medzi. Následne v súťažnej licitácii Campanile “takticky” zatajila srdcovú farbu a po pikovom výnose hlavná hráčka zobrala všetky zdvihy. 13 impov pre Rusov.

Avšak súperi protestovali. Súperi protestovali, že West mal po 4pikoch zrejmú prestávku v licitačnom tempe (tzv. BIT, čiže breach in tempo). Zvyčajne je otázka BIT predmetom sporov, ale keďže na ME bol realizovaný live stream, tak si rozhodca mohol overiť, či hráč na Weste premýsľal výrazne dlhšie pred tým ako zapasoval. A môzete si to overiť aj vy tu. Rozdanie sa začína hrať v čase 21:30, West prichádza znova na rad v čase 22:00 a pasuje po zhruba 30 sekundách. Problém je vďaka technike hladko vyriešený.

Rozhodca zmenil výsledok rozdania na 4piky mínus jedna a družstvo MNEPO miesto zisku 13 impov 11 impov stratilo. Dočasne tak prišlo aj o vedenie v zápase, ale napokon predsa len zápas vyhralo.

   

Celkom prečítané 234 krát.
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Zaujimave je, ze to zohladnili napriek zaclonam. Doska na SW bola cca 38s, ten si podelili tak ako pises 8+30. Ale ani hlaska 4S nie je nejaky automat v takejto licitacii, kludne mohol premyslat juh tych 30s a zvysok W. Mne sa to zda dost prisne pre EW

Urcite je nieco na tom, co pises, ale skok na 4S v prvej hre casto nevyzaduje pridlhu uvahu, ale ja som zase pomerne prostacik v tomto.

Mna ale zaujalo aj to, ze je v podstate uplne jedno, ze 6C mohli porazit. Mohli napr. povedat 5H ako pise Edo, hoci potom zase mozno nepride 6C a tak dalej… Neviem nakolko je to v pravidlach, ze uplne ignorujes ake akcie prisli, pripadne neprisli od obrancov.