«

»

júl 13 2018

Naši na MEJ2018 párov (doplnenie 2)

V chorvátskej Opatiji sa hrajú 14. mládežnicke majstrovstvá Európy v súťaži párov. 

Slovensko obsadzuje súťaž tromi pármi. Dva páry: Jakabšič-Rumančík a Kvoček-Vodička súťažia v kategórii U26, kým súrodenci Gabrielovci v kategórii U21.

Súťaže sa odohrajú počas troch dní. V piatok a v sobotu sa hraje šesť kvalifikačných kôl, v nedeľu sa odohraje finále A a B v troch kvalifikačných kolách. O výsledkoch našich hráčov, ktorým silne držíme palce:), budeme informovať.

Priebežné výsledky nájdete tu (pod running scores):

Doplnenie 1.

V sobotu podvečer skončili kvalifikačné boje o postup do finále. Všetky páry odohrali 6 kôl po 16 rozdaní.

V kategórii U26 o postup medzi najlepších 26 párov súťažilo celkom 61 párov, medzi nimi aj dva naše. Pár Jakabšic-Rumančík začal súťaž v prvom kole výsledkom 38,9% a túto stratu sa mu v ďalších kolách už nepodarilo zlikvidovať: obsadil celkove 49. miesto so ziskom 46,4%. Náš druhý pár Kvoček-Vodička začal súťaž oveľa lepšie, po druhom kole bol na šiestom kole, ale zlé tretie kolo so ziskom 41% jeho šance na postup ohrozilo. Avšak zlepšeným výkonom v nasledovných troch kolách sa posunul na postupové 17 miesto so ziskom 52,7%.

V kategórii U21 o postup medzi najlepších 21 párov bojovalo celkom 49 párov, medzi nimi aj náš pár súrodencov Gabrielovcov, ktorí sa počas celej súťaže pohybovali zhruba medzi 30 až 40 miestom, až napokon obsadili 34 miesto so ziskom 47,1%.

Páry, ktoré nepostúpili do finále, hrajú v nedeľu consolation zvaný President Cup. Táto súťaž sa podobne ako finále hrá dvojkolovo.

Doplnenie 2.

Vo finále U26 dvojica Kvoček-Vodička po slabom úvodnom kole vďaka zlepšenému výkonu v druhom kole napokon obsadila pekné 12. miesto so ziskom 49.86 %. Za zmienku stojí výborné druhé miesto českého páru Kohútová-Klemš, ktorí tak získali po druhom mieste v súťaži mixov opäť striebornú medailu (súťaž celý čas viedli a o prvenstvo prišli až na jej konci).

V consolation súťaži zvanej President Cup si pár Jakabšic-Rumančík napravil chuť po kvalifikácii U26 a skončil na peknom štvrtom mieste (z 92 párov)  zo ziskom 63.92  veľmi tesne za českým párom Kupková-Štrbová. Súrodenci Gabrielovci obsadili 78. miesto zo ziskom 43.95%.


Celkom prečítané 238 krát.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments