«

»

nov 11 2016

Windows verzia na BBO končí

BBO ohlásilo, že od februára 2017 stiahne tzv. Windows verziu BBO. To je verzia, ktorá je používaná od vzniku BBO a ktorú pravdepodobne používa aj veľa hráčov na Slovensku. Hráči budú môcť používať miesto tejto verzie tzv. webovú verziu BBO.

Dôvody tohto kroku nie sú celkom jasné. Je pravda, že Windows verzia nie je už osem rokov doplňovaná novými funkciami a je možné, že udržiavanie tejto verzie bráni rozvoju webovej verzie z dôvodov kompatibility, avšak posúdiť reálne technické dôvody je obtiažne, nakoľko kód ani jednej verzie programu nie je voľne prístupný a BBO technické dôvody nešpecifikovalo. Detto nie je zrejmé, či sú za rozhodnutím iné dôvody, napríklad ekonomické. Osobne pokladám za čudné stiahnuť verziu, ktorú používa cca 50% užívateľov a starať sa o rôzne a málo používané verzie pre mobilné telefóny.

Avizované stiahnutie Windows verzie BBO sa stretlo na bridžových sociálnych sietiach prevažne s nesúhlasom, pričom boli diskutované výhody a nevýhody tohto riešenia, ako aj výhody a nevýhody Windows a webovej verzie BBO. Viacerí užívatelia Windows verzie boli ochotní aj platiť za jej používanie, ale od BBO po ohlásení stiahnutia Windows verzie neprišla dosiaľ žiadna  reakcia. Takže sa užívateľom Windows verzie treba pripraviť na nové prostredie, čo pre viacerých z nich bude znamenať ochudobnenie alebo komplikácie oproti súčasnému stavu. Môžeme však dúfať, že tento nedostatok bude len prechodný a BBO ho postupne kompenzuje obohatením webovej verzie.

[fb_button]

Celkom prečítané 154 krát.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments