«

»

nov 13 2016

XV. európska liga šampiónov v Záhrebe

V dňoch 10-12. novembra 2016 bol chorvátsky Záhreb miestom konania XV. európskej ligy šampiónov. Súťaže sa zúčastnilo 12 družstiev. Postupový kľúč dáva postupové právo majstrom prvých desiatich krajín z majstrovstiev Európy, obhajcovi titulu a majstrovi hostiteľskej krajiny.

Hrací systém bol dvojetapový. V prvej časti odohrali družstvá medzi sebou vzájomne zápasy na 10 rozdaní spôsobom každý s každým. Potom sa družstvá rozdelili na 3 skupiny po štyroch družstvách. V každej skupine odohrali semifinále a finále na 32 rozdaní.

Víťazom súťaže sa stalo družstvo Monaka v zložení Pierre Zimmermann (pc), Dominik Filipowicz, Geir Helgemo, Tor Helness, Krzysztof Martens a Franck Multon. Na druhom mieste skončil nórsky majster, tretie miesto získal nemecký majster. Víťazné družstvo získalo putovnú trofej a právo hrať na nasledujúcom ročníku súťaže.

Monako súťaž začalo veľmi zle a do finálovej prvej štvorky sa dostalo až výhrou  v záverečnom kole round robin nad obhajcom titulu, talianskou Allegrou. Samotné KO zápasy potom úplne prevrátili poradie prvej štvorky. Suverénne vedúce holandské družstvo skončilo napokon na štvrtom mieste, kým pôvodne štvrté Monako súťaž presvedčivo vyhralo.

[fb_button]


Celkom prečítané 129 krát.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments