«

»

apr 30 2024

Niekoľko slemov z European Winter Transnational Championships


V dňoch 15-21. apríla 2024 sa vo francúzskych Alpách hrali tzv. 1st European Winter Transnational Championships. Priniesli zaujímavé rozdania v podaní bridžových super hviezd a to v oblasti súťažnej licitácie na úrovni slemov.


Toto rozdanie je pozoruhodné vzhľadom na zásah Westu 1♠. West je síce v prvej hre, ale aj tak je jeho zásah popretím všeobecne uznávaných licitačných zásad. Prečo teda Brink, jeden z najlepších hráčov sveta takto licitoval? Nemyslím, že šlo o nejaký úlet, skôr je to prepracovaná taktika. Ale možno sa mýlim, možno šlo o licitačnú kuriozitu. Každopádne, EW takto našli výbornú obranu a zarobili na nej 13 impov.

Na druhom stole West nezasiahol a NS  tak zohrávali a splnili veľký srdcový slem.

V tomto divokom rozdaní dal N výnosovú kontru a Klukovski našiel porážajúci kárový výnos.

Na druhom stole N dal tiež výnosovú kontru, ale Driver si dal tzv. biznis rekontru (6srdcí s kontrou je 1210, s rekontrou je 1620; jeden kontrovaný pád je za 100, rekontrovaný za 200). Pszczola, zvaný aj Pepsi, nevydržal a tak prišiel o 13 impov.

Vzhľadom na stav hier v zásade štandardné rozhodnutie odbrániť kárový slem pikovým záväzkom s tým, že to bude lacnejšie ako splnenie kárového slemu.

Detto rovnaké rozhodnutie, ale o stupeň vyššie. Na tejto hernej úrovni sa predpokladá, že ak súperi vylicitujú veľký slem, tak tam ten slem je a tak Sementa logicky povedal 7 pikov. V porovnaní s druhým stolom stratil 7 impov, ale ak by pasoval, tak by zarobil 15 impov. Môžeme však predpokladať, že jeho rozhodnutie pokladali jeho spoluhráči za oprávnené.

Ďalšie divoké rozdanie v ktorom NS vylicitovali srdcový slem a EW ho odbránili za cenu jedného pádu.

V tomto rozdaní NS svoju kartu prelicitovali, ale veľký srdcový slem sa plní na kárový impas. Pozoruhodnou a veľkou chybou bolo, že West (známy na BBO ako 100dog) upustil od zásady, ktorou sa experti v takýchto rozdaniach riadia: nedopustím veľký obrat a tak veľký obrat aj nastal, lebo Taliani stratili 19 impov. West by mal slem odbráníť 7 pikmi a stratil by len 5 impov. Mimochodom, Taliani prehrali zápas len o 3 impy.

Celkom prečítané 62 krát.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments