«

»

aug 11 2024

Örebro 2024

Örebro 2024

Minulý týždeň sme mali tú česť zúčastniť sa na hlavnom bridžovom turnaji – Chairmans CUP-e a zároveň vedľajších turnajov v meste Örebro, Švédsko. Tento turnaj bol súčasťou týždeň trvajúceho bridžového festivalu, ktorý sa stal nezabudnuteľným zážitkom pre všetkých účastníkov. S viac ako 2500 pármi bol tento turnaj najväčším, na akom sme sa kedy zúčastnili. Atmosféra na turnaji bola výnimočná, plná pozitivity a priateľského ducha. Účastníci z rôznych kútov sveta preukázali vysokú úroveň svojej hry a bridžového majstrovstva. Švédi, ktorí dominovali medzi účastníkmi, boli mimoriadne priateľskí a väčšina z nich plynulo ovládala angličtinu, čo výrazne uľahčilo komunikáciu popri hre ale najmä nadväzovanie nových priateľstiev a medzinárodných kontaktov.

Festival ponúkol skvelú príležitosť stretnúť sa s hráčmi používajúcimi rôzne dražobné systémy, ktoré sme predtým nemali možnosť bližšie spoznať. To nás inšpirovalo k zlepšeniu vlastnej hry a rozšíreniu našich strategických obzorov. Boli sme prekvapení, keď sme zistili, že napríklad vo väčšine malých klubov po celom Švédsku aktívne hrá bridž viac hráčov ako na celom Slovensku. Organizácia turnaja bola na vysokej úrovni, všetko prebiehalo plynule a bez akýchkoľvek komplikácií. Od registrácie cez priebeh jednotlivých kôl až po vyhlásenie výsledkov – všetko bolo precízne naplánované a zrealizované. Mali sme hodinové prestávky na obed a na večeru, takže hneď po jedle sme šli späť do hracej sály, aby sme odohrali nasledovné kolá.

Mesto Örebro, kde sa turnaj konal, bolo rovnako úchvatné. Čisté a pokojné ulice mesta nás hneď očarili. Historické námestie s krásnymi budovami a útulnými kaviarňami bolo ideálnym miestom na oddych po turnajoch a na nadviazanie nových priateľstiev s hráčmi z ostatných krajín Európy.

Tento turnaj bol pre nás nielen veľkou výzvou, ale aj inšpiráciou do ďalších bridžových majstrovstiev. Örebro a jeho priateľská atmosféra nám zostanú ešte dlho v pamäti.

Napísal Richard Gabriel

Celkom prečítané 23 krát.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments