«

okt 11 2024

Výborné tretie miesto na Hrách malých federácií 2024


Tejto súťaži som sa po vecnej stránke venoval v tomto článku.

Tento text je venovaný výsledku súťaže. Tretie miesto na ESFG2024 je druhé najlepšie umiestnenie Slovenska na tejto súťaži. To samo o sebe je výborný výsledok, ktorý nepotrebuje ďalší komentár.

Komentár si však autor týchto riadkov dovolí dať ku hre družstve. A to napriek tomu, že je handicapovaný tým, že videl len dva zápasy nášho družstva na BBO a ostatné zápasy posudzuje na základe znalosti rozdaní a toho, čo videl v zápisových lístkoch. Takýto komentár nemusí byť presný, ale na druhej strane nebude ďaleko od reality, lebo je založený na dlhoročnej rutine a intuícii zároveň.

Myslím, že naše mladé družstvo predviedlo úžasnú hru, akoby už malo za sebou dlhé roky skúseností. Hralo vyrovnane, s rozvahou a sebavedomím, pričom sa vyhýbalo zbytočným experimentom a riskantným ťahom. Ich hra pripomínala štýl skúsených hráčov, ktorí sa držia overených stratégií a robia len minimum chýb. Tento výkon je dôkazom ich disciplíny a koncentrácie, ktoré im priniesli zaslúžený úspech. Družstvo hralo na hranici svojich súčasných možností a je zato odmenené výborným výsledkom. Bola to skvelá práca a my si môžeme želať len to, aby v budúcnosti nepoľavili a bude to ešte lepšie!



Napísal Edo Velecký

Celkom prečítané 153 krát.
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

congrats!

Wow, gratulujem!

Gratulujem a ďakujem za reprezentáciu!