O príprave mladých hráčov v rámci reprezentačného kádra Tlačiť E-mail
Napísal Ján Tomčáni, NPC žiakov a juniorov   
23. 03. 2011
Ahojte,

o mojich predstavách, čo sa týka Vašej prípravy som sa s niektorými z Vás už bavil, ale pre istotu to napíšem ešte raz, pre všetkých, aby to bolo v jednom celku napísané.

Takže k tej mojej predstave:
  • Všetci máte dohodnutý nejaký licitačný systém. Tento systém je ale potrebné neustále trénovať a zlepšovať. Je nevyhnutné, aby ste ho mali spísaný, ideálne na webe tak, aby ste k nemu mali kedykoľvek prístup a ideálne, aby som k nemu mal prístup aj ja, aby som Vám s ním mohol trošku pomôcť, niektoré myšlienky poopraviť, či doplniť. Je to nevyhnutné aj preto, že každý systém sa vyvíja a je dôležité si písať pravidelné poznámky.
  • Ako som spomínal v predchádzajúcom bode, je dôležité mať dobrý systém, ktorý obaja z páru dobre poznáte. Tu vidím veľký priestor na zlepšenie a preto by som Vám chcel odporučiť aspoň 2x do týždňa povedzme hodinku licitovať na BBO. Ak si určíte nejaký pravidelný termín, tak sa pousilujem dohodnúť Vám niekoho, kto Vám s tým pomôže a usmerní Vás.
  • Je dôležité venovať nejaký čas aj teoretickej príprave štúdiom literatúry. Dúfam, že všetci máte nejakú vhodnú k dispozícii. Ak nie, tak mi napíšte, skúsim Vám nejakú vhodnú zabezpečiť. Zároveň Vám odporúčam prediskutovať so mnou danú knižku, či tému ktorej sa týka, pretože niektoré knižky môžu pôsobiť vyslovene kontraproduktívne.
  • Raz do týždňa budeme hrávať na BBO. Podľa úvodného prieskumu to vyzerá na nedeľu so začiatkom okolo 19.30-20.00.
  • Občas (raz do mesiaca?) si zahráte súťažné tímové zápasy proti iným mladým (Česi, Maďari..), prípadne proti starším Slovákom.
  • Budem veľmi rád, ak sa budete zúčastňovať na živých turnajoch na Slovensku, hlavne Veľkej ceny Košíc a majstrovstiev Slovenska v Poprade. Samozrejme aj iných, pokiaľ budete mať čas a chuť. Keď na nejaký turnaj budete chcieť ísť, tak mi dajte vedieť a ja zistím u predsedníctva SBZ, či je možné Vás nejako finančne podporiť.
Toto sú moje predstavy. Neberte to prosím tak, že to je všetko povinné. Iné povinnosti (napríklad do školy) majú samozrejme prednosť. Ak sa jeden týždeň k licitovaniu vôbec nedostanete, tak sa svet nezrúti. Budem ale rád, ak si ten čas nájdete a budete sa bridžu venovať v takej miere, aby Vás to bavilo a nebola to pre Vás nejaká záťaž. Viem Vám sľúbiť, že čím viac mu (bridžu) budete rozumieť, tým viac Vás bude baviť. Za záväzné považujte akurát tie nedele a tie dva živé turnaje, ktoré som spomenul vyššie. Ak sa niekedy v nedeľu nemôžete ukázať na BBO, tak mi prosím dajte vedieť dopredu, aby sme mohli nejako zreorganizovať to hranie. Ak máte akékoľvek otázky, tak neváhajte a napíšte mi.
 
Čo sa samotnej reprezentácie týka, tak zastávam názor, že človek ide reprezentovať za odmenu – za vynaložené úsilie, čas, energiu. Od budúcich reprezentantov očakávam aktívny prístup, ktorý som popísal vyššie. Tí z Vás, ktorí na sebe nebudú pracovať, veľké šance nemajú. A prosím, uvedomte si, že to, či na sebe pracujete alebo nie, nie je len záležitosť Vaša osobná, ale aj záležitosť Vášho partnera, s ktorým hráte a ostatných členov družstva, ktorým nosíte výsledky na porovnanie. Aj voči ním máte istú zodpovednosť.

 

Kto je online?

Práve je pripojených:
2 hostí

Štatistika siete

Registrovaných:47
Správ:1773
Odkazov na stránky:72
Návštevy dnes: 25
Návštevy včera: 101
Návštevy/mesiac: 964
Návštevy spolu: 135455
Max.počet/deň: 281
   2016-5-7
Max.počet/mesiac: 2974
   2011-9
Počet strán dnes: 211
Počet strán včera: 375
Strany za mesiac: 2711
Strany spolu: 534690
Roboti dnes: 19