Ženská reprezentácia Tlačiť E-mail
Napísal Edo Velecký   
13. 02. 2009

Vážené dámy,

k dnešnému dňu máme v SBZ evidovaných skoro 60 hráčok. Tento počet pokladám za dostatočný pre pokus vytvoriť slovenské ženské reprezentačné družstvo. Preto ako NPC kapitán slovenskej reprezentácie prichádzam s iniciatívou (alebo to nazvať kacírskou myšlienkou :-)?), ktorá má za cieľ preveriť záujem žien o reprezentáciu a v prípade dostatočného záujmu odštartovať kroky spojené z vytvorením takejto reprezentácie.
 
  Najprv si musíme preveriť, či u dostatku našich hráčok existuje ašpirácia hrať v reprezentačnom družstve. Zároveň sa pokúsime nájsť vhodnú osobu pre funkciu nehrajúceho kapitána. Alebo kapitánky, lebo to samozrejme môže byť aj žena. A nemusí to byť nehrajúca kapitánka. Môže to byť i jedna z kandidátok na reprezentáciu. Pre kandidátky v úvodnej fáze platí, že nimi môže byť každá hráčka, ktorá prejaví záujem o reprezentáciu a ktorá sa domnieva, že je ochotná venovať čas príprave a hre podľa požiadaviek kapitána reprezentácie a ktorá si je vedomá, že hranie v reprezentácii je spojené i s nemalými finančnými nákladmi. Kandidátky do reprezentácie prosím, aby sa prihlásili zaslaním emailu na moju emailovú adresu. Orientačný termín je do konca februára. Uvítam, ak do textu uvediete Vaše predstavy o tvorbe reprezentácie, návrhy na postup, predstavy o tréningoch, o prípravných zápasoch, atď.
 
 Vrcholným, v tejto chvíli na prvý pohľad naozaj ťažko dosiahnuteľným cieľom  pre ženské reprezentačné družstvo by mala byť účasť na ME 2010 v belgickom Ostende. Osobne si však myslím, že je to možné a že to predovšetkým závisí na Vás. Závisí to od toho, koľko hráčok sa prihlási do reprezentácie, ako na sebe budú pracovať, či dokážu vytvoriť konsolidované družstvo a zohraté páry, ako budú spolupracovať medzi sebou, ako sa budú vzájomne podporovať, ako sa dokážu vysporiadať s problémami, neúspechmi a aj konfliktami, prípadne nežičlivosťou iných, ale aj od toho ako dokážu získať podporu mužov a a samozrejme podporu SBZ, hlavne P-SBZ.

 Dosiahnutie vyššie spomínaného vrcholného cieľa je maximum. Opakom je stav, že sa nám reprezentáciu pre nedostatočný počet záujemkýň nepodarí vôbec vytvoriť. Aj to je možné, ale dúfam, že sa tak nestane. Rozhodnutie o tom, čo sa stane, je na Vás, milé dámy.

 

Kto je online?

Práve je pripojených:
2 hostí

Štatistika siete

Registrovaných:47
Správ:1773
Odkazov na stránky:72
Návštevy dnes: 25
Návštevy včera: 101
Návštevy/mesiac: 964
Návštevy spolu: 135455
Max.počet/deň: 281
   2016-5-7
Max.počet/mesiac: 2974
   2011-9
Počet strán dnes: 242
Počet strán včera: 375
Strany za mesiac: 2742
Strany spolu: 534721
Roboti dnes: 19